Pikantan krompir iz pećnice - Za sve ljubitelje krompira i one koji će to tek postati!

 Sastojci 4 osobe

    žuti slatki krumpir
    suncokretovo ulje
    1 mala žličica crvene ljute mljevene paprike
    1 žlica vegete
    sol




 Priprema

    1.

    Nisam pisala količinu krumpira jer to vam ovisi o veličini protvana di ćete peći. Ako je veći uzet ćete više krumpira, ako je manji, uzet ćete manje. Nema tu filozofije.

    Krumpir ogulite, narežite na četvrtine. Ako smatrate da su vam četvrtine prevelike, možete ih još prepoloviti.
    2.

    U zdjelu stavite narezani krumpir, dodajte ulje, i začine (ljutu mljevenu papriku, vegetu, prstohvat soli). Promiješajte rukama da se sve dobro izmiješa. Krumpir ne smije biti suh i treba 'plivati' i ulju.




    3.

    Krumpir prebacite u protvan zajedno s uljem u kojem ste ga marinirali i pecite oko sat na 200'C.

    U protvan možete staviti papir za pečenje, nije obavezno.

Posluživanje

Poslužite toplo kao prilog uz neko meso ili uz neki osvježavajući umak. Dobar tek!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar