Vizualno krasno izgleda a odlično ide kao prilog uz razna mesna jela s umacima,gulaše - Šarena palenta!

 Sastojci 6 osoba

    30 dag palente
    2 mrkve
    1 mala limenka graška
    800 ml mlijeka
    sol,papar,vegeta,ulje
    4 hrenovke(ili šnite šunke)




 Priprema

    1.

    Mrkvu narežemo na male kockice i stavimo kuhati s mlijekom.Posolimo.Hrenovke skuhamo(ako koristite šunku narežite je na rezance)
    2.

    Kad je mrkva skoro kuhana,ukuhamo palentu uz stalno mješanje.Dodamo sol,papar,vegetu.Kuhamo dok palenta ne dobije potrebnu gustoću.
    3.

    Maknemo s vatre pa umiješamo ocijeđeni grašak(kojega možemo zamijeniti s kockicama tikvice)Promiješamo.




    4.

    Kalup-pravokutni duboki obložimo prozirnom folijom koju premažemo uljem.Na dno rasporedimo dio palente ,u sredinu stavimo hrenovke pa prekrijemo ostatkom palente,poravnamo žlicom namazanu uljem.Zatvorimo folijom,ohladimo da se palenta stisne.

Posluživanje

Poslužimo uz gulaše,razna mesna jela...

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar