Sastojci 4 osobe
4 jaja
20 dag šećera
20 dag brašna
1 dcl ulja
1 dcl vode
2 v.ž Kakao u prahu Dolcela
2 v.ž ruma
1 Prašak za pecivo Docela
preljev;
2 dcl toplog mlijeka
krema;
3 čaše kiseloga vrhnja(6 dcl)
8 v.ž šećera
20 dag Kokosovog brašna Dolcela
glazura;
20 dag čokolade za kuhanje
2-3 v.ž ulja
Priprema
1.
Za biskvit prvo izmiksati snijeg od bjelanjaka.Žutanjke izmiksati sa šećerom,pa dodati ulje,vodu,rum,kakao,brašno s praškom za pecivo.Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.Biskvit pecite u srednem plehu obloženom pek papirom ,na 180 stupnjeva oko 20 minuta.Topli biskvit navlažite s toplim mlijekom.Ohladite.Za kremu izmiksajte vrhnje sa šećerom i kokosom.Time premažite ohlađeni kolač.
2.
Na pari otopite čokoladu s uljem i prelijte preko kolača.Dobro ohladite prije posluživanja.Režite kocke i poslužite uz kavicu.Nek vam je u slast!!!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar