Volite li sočne kolače? Onda je ovo pravi kolač za vas!

 Sastojci 6 osoba

    žuti biskvit;
    4 jaja
    20 dag šećera
    1 dcl ulja
    1 dcl mlijeka
    20 dag Pšeničnog oštrog brašna Podravka

    tamni biskvit;
    4 jaja
    20 dag šećera
    1 dcl ulja
    1 dcl mlijeka
    20 dag Pšeničnog oštrog brašna Podravka
    1/2 Praška za pecivo Docela
    2 v.ž kakaa u prahu Dolcela

    premaz:
    8-10 v.ž džema od smokvi(marelice,breskve,višnje...)
    preljev;
    15 dag šećera
    1 Vanilin šećera Dolcela
    1,5 dcl vode
    1,5 dcl ruma
    sok od 2 naranče

    čokoladna glazura;
    15 dag čokolade za kuhanje
    3 v.ž ulja




 Priprema

    1.

    Ispecite 2 biskvita -jedan žuti i jedan smeđi u velkom limu od električne pećnice.Žumanjke izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje i mlijeko,brašno i na kraju snijeg od bjelanjaka.U smeđi dodajte i prašak za pecivo i kakao..Pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta.Žuti biskvit prerežite na pola kako bi dobili 2 jednake biskvitne kore.Tamni biskvit izmrvite.
    2.

    Dok se biskviti peku skuhajte preljev od šećera,vode,ruma i soka od naranče.Svaku žutu biskvitnu koru dobro namažite džemom po želji.Izmrvljeni tamni biskvit prelijte ohlađenim prokuhanim preljevom.Rukama dobro promiješajte.Stavite i dobro stisnite na prvu koru premazanu džemom.Poravnajte pa prekrijte s drugom žutom korom -tako da vam strana s džemom bude okrenuta prema dole.Dobro pritisnite.
    3.

    Za čokoladnu glazuru otopite na pari čokoladu za kuhanje s par žlica ulja.Time prelijte kolač i dobro ohladite.Kod rezanja nož umačite u vrću vodu kako vam čokoladna glazura nebi pucala.
    4.

    Po želji kolač umjesto čokoladne glazure možete ukrasiti i šlag pjenom.





Posluživanje

Recept je iz časopisa "Delicije".....U orginalnom receptu ide u preljev 2 dcl ruma i 1 dcl vode ...ja sam ublažila i stavila više vode(bitno je da je ukupno 3 dcl tekućine).Iako je puno ruma u preljevu...ne osjeti se toliko u ohlađenom kolaču (koliko bi netko pomislio...baš je taman).

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar