Čokoladna salama s narandžom !

 Sastojci

    250g petit keksa
    30g pistacia
    70g komadića kandirane naranče
    125g maslaca
    100g šećera u prahu




    100g tamne čokolade
    2 žlice kakaa u prahu Dolcela
    130ml soka naranče
    1 korica naranče

 Priprema

    1. 
    Izlomite petit kekse u velikoj zdjeli, ne presitno. Dodajte im krupno usitnjene pistacije, komadiće naranče, koru naranče,  kakao i šećer u prahu. Sve dobro izmiješajte pa ostavite sa strane. U maloj posudi zagrijavajte maslac i razlomljenu čokoladu na laganoj vatri dok se sve ne otopi, a zatim prelijte smjesu s keksima i svemu još dodajte i sok od naranče. Dobro promiješajte, a zatim ostavite u hladnjaku na sat vremena dok se smjesa ne stegne. Nakon sat vremena ostavite je 5 minuta na sobnoj temperaturi, a zatim prebacite na plastičnu foliju koju ste stavili preko ravne površine.




    2.
    Oblikujte smjesu u oblik salame, preklopite s folijom, zamotajte rubove kako smjesa ne bi curila i još malo provaljajte po ravnoj površini kako bi salama bila što okruglija. Lagano prebacite na tacnu i vratite u hladnjak na barem nekoliko sati ili preko noći. Kada je gotova po želji je uvaljajte u šećer u prahu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar