loading...

Izuzetno mekana i sočna peciva fine arome slatkog krumpira, koliko su okusom fina toliko su i vizuelno privlačna!

 Sastojci 24 osobe

    Bijelo tijesto
    600 g glatkog brasna
    60 g sećera ( kristal)
    300 ml toplog mlijeka
    12 g Instant kvasac Dolcela
    60 g omekšalog putera/maslaca
    1,1/2 zlicice soli


    Ljubicasto tijesto
    125 ml tople vode
    6 g Instant kvasac Dolcela
    1 zlica sećera ( kristal)
    250 g glatkog brasna
    350 g pirea od ljubicastog batata
    1 zlicica soli

    Dorada
    jaje za premazivanje
    crni sezam za posipanje

 Priprema

    1.

    Najprije oguli skuhaj i zgnijeci krumpir , pa ga ostavi da se ohladi . U medjuvremenu napravi bijelo tijesto tako sto ces u mlijeku otopiti secer i kvasac , te ostaviti da se napravi pjenica . Pjenici dodaj brasno , maslac i sol , pa umijesi mekano tijesto . Nastavi mijesiti jos 4-5 min , pa ga prekrij ubrusom i neka omara 45 min .
    2.

    Posto je pire od krumpira sada tek topao , moze se napraviti i ljubicasto tijesto . U zdjelu uspi vodu , pa dodaj kvasac i secer , promijesaj i ostavi da se napravi pjenica . Pjenici dodaj brasno , sol i pire , pa umijesi mekano tijesto , nastavi mijesiti jos 4-5 min , tijesto ce biti malo lijepljivo , ali tako treba biti . Prekrij ubrusom i neka stoji na toplom 45 min .
    3.

    Na pobrasnjenu podlogu prebaci oba tijesta i svako podijeli na 24 dijela . Bijelo oblikuj u kuglice a ljubicasto u valjcice . Bijelo tijesto lagano prstima razvuci , pa u sredinu stavi valjcic ljubicastog tijesta . Rubove prebaci preko ljubicastog tijesta i dobro stisni tako da ljubicasto dio bude potpuno upakovan u bijelo tijesto .
    4.

    Nakon sto su svi valjcici oblikovani svaki stavi na pobrasnjenu plohu i razvuci na oval 20x6 cm . Svaki oval zarezi na 3-4 mjesta i to najbolje nozem za pizzu . Narezano tijesto uvrni nekoliko puta ( 4-5 )  , pa spoji krajeve . Polozi pecivo na pleh oblozen papirom za pecenje i oblikuj u krug .


    5.

    Oblikovana peciva prekrij ubrusom i ostavi na toplom da odmore i da se uduplaju u volumenu oko 30 min . Ugrij pecnicu na 170 stupnjeva . Uzasla peciva premazi izlupanim jajem i pospi sa crnim sezamom . Peci 12-14 min dok lagano porumene po rubovima .
    6.

    Pecena peciva prebaci na resetku za hladjenje i potpuno ohladi . Jako su njezna i ako ih zelite rezati na pola za sendvice onda je najbolje da ih potpuno ohladite , a ako ih ne planirate rezati jedite ih topla jer su takva izuzetno fina .

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar