Torta s keksom koju je moja mama često radila i svi smo je zvali "petit -torta" - jednostavna, da jednostavnija ne može biti !

 Sastojci 20 osoba

    sastojci

    600-700g. pettit-beurre keksa s okusom maslaca

    za kremu 1.
    700ml. mlijeka
    6-8 žlica Šećera ( kristal)
    2 Pudinga okusa karamela-80g.

    za kremu 2.
    700ml. mlijeka
    6-8 žlica Šećera ( kristal)
    2 Pudinga okusa lješnjak 80g.

    za kremu 3. mix
    700ml. mljeka
    6-8 žlica Šećera ( kristal)
    1 Pudinga okusa karamela 40g.
    1 Pudinga okusa lješnjak 40g.





    za ukrašavanje torte
    350-400ml. Slatkog vrhnja Dolcela

    ua posip torte
    čooladne,šarene mrvice,ribana čokolada,grubo sjeckani orasi..

 Priprema

    1.

    priprema

    kalup  promjera- 35x25cm. premažite uljem.

    složite prvi red keksa,prelijte 1. vrućom puding kremom (ne treba kekse dodatno umakati u mlijeko,jer će ih vruća puding krema omekšati).

   
    2.

    složiti drugi red keksa,preliti 2. vrućom puding kremom,opet red keksa,preliti 3. vrućom puding kremom i red keksa.
    3.

    izmiksati šlag ili tučeno slatko vrhnje  i ukrasiti tortu.(za svečanije prigode odlična je i sa čokoladnom glazurom)

    tortu dobro ohladite i drugi dan poslužite.
    4.

    puding kreme pripremite prema uputstvu na vrećici (nije potrebno dodavati margarin ili maslac,kreme su  čvrste i kompaktne).




Posluživanje

 pudinge možete koristiti po vašoj želji  i kombinirati razne okuse..(uskoro nam dolazi i sezonsko voće,pa se torta idealno može složiti i s voćem i koristiti voćne pudinge) uživajte!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar