Nije u modi, jednostavno. Ali, i dalje je fin kakav je i nekada bio :)
Jedina zamjerka tom kolaču je išla na račun pomalo suhog biskvita, zato sam sada napravila ovaj preljević da ga malo navlaži.
Sastojci:
Tijesto:
5 jaja
25 dag šećera
20 dag brašna
1 žlica vode
2 žlice kakaa
Krema:
15 dag šećera
5 žumanjaka
5 žlica brašna
5 dl mlijeka
20 dag maslaca
10 dag šećera u prahu
Pjena:
5 bjelanjaka
25 dag šećera
1/2 soka od limuna
i čokolada za posipanje gotovog kolača
Priprema:
Tijesto:
Bjelanjke istuči u čvrsti snijeg, dodati šećer, vodu i još malo miksati. Zatim dodati brašno i jedan po jedan žumanjak, a na kraju kakao. Staviti smjesu u tepsiju (vel.oko 35x20 cm) i peći oko 40 min na 200 st.C.
Krema:
Šećer, žumanjke, brašno i malo mlijeka izmiješati te kuhati u 5 dl vručeg mlijeka. Smjesu kuhati oko 10 minuta dok se ne zgusne te ju pustiti da se ohladi.
Pjenasto izrađeni maslac i šećer umiješati u ohlađenu kremu, te namazati hladni biskvit (biskvit se može malo namočiti sa rumom i mlijekom).
Pjena:
Bjelanjke istuči, zatim dodati šećer i tuči na pari još oko 10 minuta, zatim dodati sok od limuna i premazati preko žute kreme. Po kolaču naribati čokoladu za kuhanje.
Kolač dobro ohladiti, najbolje ostaviti u hladnjaku do idućeg dana.
Rezati na kocke. Ako ga slučajno ostane, najbolji je tek treći dan :)
izvor : http://receptiizmojebiljeznice.blogspot.hu Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar