loading...

Pustinjska oluja - Definitivno, moj omiljeni desert koji morate probati

 Sastojci

    7 jaja
    14. kašika šećera
    200 gr kokosovog brašna
    250 gr margarina
    100 gr čokolade za kuhanje
    2. šlag kreme od vanilije


Priprema

    1.

    KORA

    - Sedam bjelanaca pjenasto umutiti u posudi, zatim dodati sedam kašika šećera. Kada ste sve to dobro umutili, u smjesu dodajte 200 gr, kokosa te sjediniti. Dobivenu smjesu izliti u posudu za pečenje koju ste prethodno pouljili i peći na mlakoj temperaturi oko 15 min.

   

    FIL
    - U posudi staviti sedam žumanaca i sedam kašika šećera i dobro ih izmutiti. Zatim dodati margarin i dobro sjediniti.

    - Čokoladu za kuhanje od 100 gr. rastopiti (ja je topim sa 2/3 kašike ulja), zatim ohladiti i dodati prethodnoj smjesi i sve sjediniti.

   

    KREMA
    - Umutiti dvije šlag kreme od vanilije

   
    - Kada se kora ohladi, na nju staviti cijeli fil, a preko fila kremu od vanilije. Kolač je najbolje odmah isjeći na kocke.

    - Kolač staviti u frižider na 2/3 sata i onda je spreman za posluživanje.


izvor : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar