loading...

Ne znam da li sam ikad jela tako mekan,sočan i kremast kolač...kao što je ova štrumpfeta!

 Sastojci 6 osoba

    tijesto;
    5 jaja
    15 v.ž šećera
    15 v.ž mlijeka
    15 v.ž ulja
    3 v.ž čokolade u prahu
    15 v.ž oštroga brašna
    1 prašak za pecivo

    krema;
    3 dcl mlijeka
    12 dag šećera
    1 prašak puding od vanilije
    1/2(12,5 dag) margarina

    za ukras;
    2,5-3 dcl vrhnja za šlag
    čokoladne mrvice

 Priprema

    1.

    Žumanjke tući sa šećerom,dodati ostale sastojke i na kraju snijeg od bjelanjaka.Peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta ,provjeriti čačkalicom dali je pečeno.Pečeni i ohlađeni biskvit prerezati na pola i premazati kremom.
    2.

    Malo mlijeka umutiti sa malo šećera i pudingom,pa ukuhati u preostalo mlijeko.Ohlađeni puding izmiksati sa margarinom koji ste smiksali sa preostalim šećerom.Kolač ukrasiti šlag pjenom i čokoladnim mrvicama.

Posluživanje

Recept je iz knjige Gospodarskog lista "Moji najbolji kolači2"...I u orginalu se krema kuha s 3 žlice oštrog brašna,koje sam ja zamijenila jednim pudingom od vanilije...

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar