Sastojci
Tijesto:
300 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1/2 vrećice Prašak za pecivo Docela
120 g šećera u prahu
1 Vanilin šećer Dolcela
korica nešpricanog limuna i naranče
120 g maslaca (hladnog)
1 jaje
Nadjev:
250 g Džem marelica Podravka
50 g grubo samljevenih sjemenki bundeve
Priprema
1.
Brašno i prašak za pecivo prosijte pa pomiješajte sa ostalim suhim sastojcima i maslacem.
Drobite maslac tako da dobijete smjesu nalik sitnim krušnim mrvicama.
2.
U smjesu dodajte jedno jaje pa zamijesite glatko, prhko tijesto.
Podijelite ga na tri jednaka dijela.
Jedan dio spremite u zamrzivač, a druga dva na pola sata u frižider.
3.
Tepsiju 20x25 cm namažite maslacem i pobrašnite.
Na foliji razvaljajte jedan dio tijesta, stavite ga u tepsiju pa izbodite vilicom.
Premažite ga polovicom džema i posipajte polovicom bućinih sjemenki.
Isto napravite i sa drugim tijestom.
4.
Treći dio tijesta izvadite iz zamrzivača i odmah naribajte preko sloja džema i bućinih sjemenki.
5.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C, 25-30 min.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar