700g tankih šnicli/svinjetina, teletina, piletina
2 jaja
2-3 manje tikvice
sol,papar
2žlice maslinovog ulja
70g ribanog sira
3žlice ribanog parmezana
1/2žličice Mažurana sušenog Podravka
1/4žličice Ljute mljevene crvene paprike Podravka/opcionalno
1 manji naribani luk
1 češanj češnjaka naribani
1žlica/ravna senfa Podravka/dijon
Priprema
1.
Šnicle očistite od masnoće i žilica.Operite ih i osušite.U zdjeli sa strane napravite marinadu tako da stavite sol, papar, ulje, naribani luk i češnjak te senf te ljute mljevene paprike ako koristite, dodate 2 žlice hladne vode.Prelite marinadu preko odrezaka , ostavite stajat nekih 1h da se odresci lagano mariniraju, možete ako se sjetiti i ostaviti u marinadi preko noći.
2.
Marinirane odreske izvadite iz marinade Posložite ih na lim na koji ste stavili papir za pečenje.Zapecite ih deset minuta u zagrijanoj pećnici na 200C. Za to vrijeme naribate tikvice,
pa dodate obje vrste sira, sol,papar i jaja.Dobro promiješate .Tikvice posložite preko odrezaka u .Prelite ostatkom marinade.Mala napomena ako vam se tikvice puno cijede lagano iz ocijedite.
3.
Smanjite temperaturu pečenja na 170C pa nastavite peći odreske još pola sata.Servirate posložene na listove salate i prilog po želji.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar