Sastojci 4 osobe
Biskvit:
220g Glatkog brašna Podravka
30g žlice Kakao u prahu Dolcela
1dcl ulja
1žličica Prašak za pecivo Docela
malo soli
3 jaja
žličica ruma/opcionalno
1,5dcl mlijeka
Krema:
3-4 lijepe naranče
400ml vrhnje za šlag mliječno
1-2žlice šećera u prahu ili po ukusu
Priprema
1.
Jaja izradite dobro sa šećerom.Dodate mlijeko, ruma/ako koristite /ulje miješate dalje da se sve poveže.Brašno, pecivni prašak i kakao pomiješate zajedno.Postepeno miješajući dodate brašno, sve izmiješate da se fino poveže. Zagrijete pećnicu na 180C.Na veliki lim iz pećnice stavite papir za pečenje.Prelijete smjesu, lagano je zagladite.Pecite 25 min/ali već nakon 20min isprobate čačkalicom.Izvadite gotovi biskvit i ohladite.
2.
Za to vrijeme izfiletirate naranču,očistite je od bijele pokožice i narežite na malo deblje fete ,ako vidite kakvu špicu izvadite je obavezno. Istučete vrhnje za šlag uz dodatak šećera u prahu po želji.
3.
Iz ohlađeno biskvita vadite krugove kalupom veličine naranče.Na svaki krug stavite fetu naranče i šlag .Ostatak biskvita namrvite pa kupolu kolača sa šlagom obucite u biskvitne mrvice. Pustite da sve stoji na hladnom mjestu nekih sat vremena, da naranča fino navlaži biskvit.
4.
Servirate fino posložena uz kavicu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar