loading...

Krempita - izvrstan recept!

 Sastojci 16 osoba

    za kremu:
    2 l mlijeka
    2 x 170 g šećera
    2 vrećice vanilija šećer
    2 žlice brašna
    200 g gustin
    7 jaja

    ostalo:
    250 g lisnatog tijesta


 Priprema

    1.

    Lisnato tijesto podijelite na dva dijela  i razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (20x35 ili okrugli 26 cm).
    2.

    Svaku koru tijesta nabockajte vilicom, pa  prebacite na preokrenuti lim za pečenje.  Pecite 15 - 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
    3.

    Od ukupne količine mlijeka odvojite 3 dcl, ostatak stavite da zakuha.

    Žumanjcima dodajte 170 g šećera i vanilija šećer, izmiksajte u pjenastu smjesu. Postepeno dodajte mlijeko, a zatim brašno i gustin.
    4.

    Kada mlijeko zakuha, smanjite vatru, smjesu od žumanjaka lagano ulijevajte i dobro miješajte kuhačom da se ne stvore grudvice. Kad se krema zgusne, maknite je  sa štednjaka i u tako vruću smjesu kuhačom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
    5.

    Snijeg od bjelanjka napravite tako da bjelanjcima dodate prstohvat soli izmiksajte u čvrst snijeg i onda postepeno  dodajte 170 g šećera.


    6.

    U kalup u kojem ste pekli tijesto stavite koru lisnatog tijesta, na nju rasporedite vruću kremu i poklopite drugom korom tijesta.
    7.

    Kolač ohladiti preko noći, prije posluživanja obilno posuti šećerom u prahu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar