Sastojci 3 osobe
500 g krumpira
100 g fažoleti (mahune)
4 žlice majoneze...oko 80 g
5 crnih maslina bez koštice
10 kapara iz octa
1 režanj češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
1 sušena rajčica iz ulja
vrlo malo soli
1/3 žličice papra
5 žlica maslinovog ulja
3 žlice bijelog vinskog octa ili aceta balsamica po mogućnosti bijeli
malo limunovog soka
Priprema
1.
Krumpir oguliti, zarezati do sredine i staviti u hladnu posoljenu vodu. Kuhati dok ne omekša. Procijediti i ostaviti u cjedilu dok se ne posuši.
Prerezati do kraja i rezati na manje komade. Ohladiti.
2.
Fažolete očistiti i u komadu kuhati 15-tak minuta u slanoj kipućoj vodi. Procijediti i potopiti u ledenu vodu da se zaustavi proces kuhanja i fažoleti zadrže lijepu zelenu boju.
Na dasci rezati na manje komade, 2-3 cm dužine.
3.
U zdjeli izmiješati: crne masline rezane na tanke kolutiće, sitno rezan češnjak, grubo rezane ocijeđene kapare, sitno rezan peršin, sitno rezanu rajčicu iz ulja, vrlo malo soli jer su kapari slani, papar, malo limunovog soka, maslinovo ulje, aceto balsamico i majonezu.
Dodati fažolete i krumpir i sve dobro izmiješati.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar