1 čaša (2dcl) integralnog brašna
1 čaša belog, glatkog brašna
10 kašika kakaa
10 kašikaa kokosovog brašna
8 kašika ulja
2 kašike jabukovog sirćeta ili limunovog soka
10-12 kašika šećera
1 prašak za pecivo Dolcela
prstohvat soli
100gr čokolade (50gr za glazuru)
kokos za posipanje
Priprema
1.
Zagrejati rernu an 180C.
2.
Pomešati sve suve sastojke, šećer, so, kakao, kokos, prašak za pecivo i brašno.
3.
Otopiti 50gr čokolade na pari, pomešati sa mlekom, uljem i sirćetom, pa dodati u suvu smesu.
4.
Pomešati sve sastojke i izučiti u nauljen i posut brašnom pleh. Ja sam koristila manji i četvrtasti pleh, kao za pečenje hleba.
5.
Peći 30 minuta na 180C.
6.
Potoom izvaditi kolač iz rerne, dok se prohladi otopiti drugih 50gr čokolade na pari, pomešati sa tri kašike ulja i premazati preko kolača. Kolač posuti kokosovim brašnom.
Posluživanje
Ukrasiti topljenom čokoladom!
Bon appetit :-)
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar