1 kg jabuka
12,5 dag maslaca
25 dag Šećera ( kristal)
1 Vanilin šećer Dolcela
1 kg svježeg sira
5 jaja
6 velikih žlica ulja
3 velike žlice mlijeka
30 dag Glatkog brašna Podravka
1 Prašak za pecivo Docela
prstohvat soli
Priprema
1.
Upalite pećnicu na 180 stupnjeva.Jabuke očistite i narežite na deblje šnite.Maslac otopite i ohladite.17,5 dag šećera izmiksajte sa pudingom ,dodajte 85 dag sira i 4 jaja.Smjesi sira i jaja dodajte ohlađeni maslac pa dobro izmješajte.
2.
Za tijesto 15 dag sira,mlijeko,ulje i 1 jaje izmješajte pa dodajte brašno,prašak za pecivo i prstohvat soli i 7,5 dag šećera.Zamijesite tijesto i utisnite ga u veliki pleh od električne pećnice obložen pek papirom(tijesto je mekano ...možete ga utisnuti sa prstima).Dignite sa strane malo tijesta i oblikujte rub.Prekrijte šnitama jabuka.
3.
Prelijte sa masom od sira i jaja i poravnajte sa žlicom.Pecite oko 40-tak minuta dok ne dobije lijepu smećkastu boju po vrhovima.
4.
Posipajte šećerom u prahu i poslužite.Po želji sve sastojke možete prepoloviti i ispeći kolač u manjem plehu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar