Sastojci
Biskvit:
250 grama Glatkog brašna Podravka
2 čajne žličice Praška za pecivo Docela
250 grama šećera (ja sam stavila smeđi)
3 velike pune žlice kakaa u prahu Dolcela
prstohvat soli
1 vrećica Vanilin šećera Dolcela
250 grama maslaca ili margarina
200 ml coca cole
1 dcl mlijeka
2 jaja
džem (ja stavila od šljiva)
Beze nadjev od lješnjaka
5 bjelanjaka
250 grama prženih krupno sjeckanih lješnjaka
200 grama šećera
1 žlica meda
1 čajna žličica Praška za pecivo Docela
1 žlica Glatkog brašna Podravka
1 žlica Gussnela Dolcela (gustina)
Priprema
1.
Pomješajte sve suhe sastojke za biskvit.
2.
Margarin rastopite pa pomješajte sa mokrim sastojcima.
3.
Izmješajte suhe sastojke sa mokrim. Kalup 20x30 namastite i pospite brašno. Pretresite smjesu u kalup. Pecite na 180 stupnjeva oko 30 min.
4.
Za beze izmiksajte bjelanjke sa šećerom pa dodajte ostale sastojke.
5.
Biskvit nakon pečenja premažite džemom.
6.
Na džem stavite dio sa lješnjacima. Vratite u pećnicu na još 15 min.
7.
Po želji pospite šećerom u prahu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar