Sastojci
BISKVIT
3 jaja
10dkg mljevenog šećera
2 žlice vode
2 žlice ulja
1/2 Praška za pecivo Docela
3 žlice kakaa u prahu Dolcela
10dkg Glatkog brašna Podravka
KREMA
2 jaja
10 dkg mljevenog šećera
50ml soka od naranče
naribana korica naranče
2 dcl Slatkog vrhnja Dolcela
1/2 vrećice želatine
GANACHE KREMA
2 dcl Slatkog vrhnja Dolcela
200g čokolade crne za kuhanje
Priprema
BISKVIT
1.
Razdvojiti zutanjke i bjelanjke, zutanjke izmiksati zajedno s 5 dkg mljevenog secera i 2 zlice vode, bjelanjke izmiksati te dodati 5dkg mljevenog secera i jos izmiksati, postepeno u bjelanjke dodavati zutu smjesu, te zlicu po zlicu smjesu brasna, praska za pecivo i kakaa, te polako mjesati, kad smo gotovi jos umjesati 2 zlice ulja, tepsiju pouljiti i pobrasniti, smjesu uliti i peci na 150 cca pola sata. Biskvit ohladiti.
KREMA
1.
Izmiksati jaja i šećer dok se ne zapjene, zatim dodajte sok od naranče i naribanu koricu. Na laganoj vatri uz stalno miješanje kuhati dok se ne zgusne. Kad se zgusne, maknuti sa vatre pa dodati maslac i miješati dok se ne otopi. Posudu s kremom staviti u hladnu vodu da se ohladi pa umiješati prethodno miksani šlag i na kraju dodati otopljenu želatinu.
GANACHE KREMA
1.
Vrhnje kuhati do vrenja te preliti preko natrgane cokolade na kockice i izmjesati da se cokolada otopi, te preliti preko torte i staviti u frizider da se stvrdne
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar