loading...

Nakon puno isprobanih recepata napokon sam pronašla onaj pravi. Mekana, ukusna i prefina peciva! Nije ništa zahtjevno a tako ukusno.

 Sastojci

    50 dag Glatkog brašna Podravka
    1 kockica kvasca
    1 jaje
    50 ml mlijeka
    200 ml tekućeg jogurta
    50 ml ulja
    2 žličice soli
    1 jaje za premazivanje
    + sjemenke lana, sezama, suncokreta i sl


 Priprema

    1.

    U 50 ml mlakog mlijeka razmutiti kvasac. U široj posudi pomiješajte brašno, jaje, jogurt, ulje i sol. Dodajte razmućeni kvasac. Zamijesite meko tijesto. Ja sam još dodala malo vode da bude što mekše.
    2.

    Prekrijte prozirnom folijom i krpom te ostavite na toplom da se udvostruči.
    3.

    Kada se udvostruči otkidajte komadiće i oblikujte kuglice. Količina otkinutog komadića zavisi kakvu veličinu peciva želite.
    4.

    Ja sam otkinuti komadić još malo uvaljala u brašno zbog lakšeg oblikovanja u kuglicu.

    Kuglice stavite na lim obložen papirom za pečenje, premažite jajem i pospite sjemenkama.



    5.

    Ostavite na toplom još 30 minuta! Peciva pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C i pecite dok ne dobiju rumenu koricu.

    Dobar tek!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar