Sastojci
50 dag Glatkog brašna Podravka
1 kockica kvasca
1 jaje
50 ml mlijeka
200 ml tekućeg jogurta
50 ml ulja
2 žličice soli
1 jaje za premazivanje
+ sjemenke lana, sezama, suncokreta i sl
Priprema
1.
U 50 ml mlakog mlijeka razmutiti kvasac. U široj posudi pomiješajte brašno, jaje, jogurt, ulje i sol. Dodajte razmućeni kvasac. Zamijesite meko tijesto. Ja sam još dodala malo vode da bude što mekše.
2.
Prekrijte prozirnom folijom i krpom te ostavite na toplom da se udvostruči.
3.
Kada se udvostruči otkidajte komadiće i oblikujte kuglice. Količina otkinutog komadića zavisi kakvu veličinu peciva želite.
4.
Ja sam otkinuti komadić još malo uvaljala u brašno zbog lakšeg oblikovanja u kuglicu.
Kuglice stavite na lim obložen papirom za pečenje, premažite jajem i pospite sjemenkama.
5.
Ostavite na toplom još 30 minuta! Peciva pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C i pecite dok ne dobiju rumenu koricu.
Dobar tek!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar