Sastojci
500 gr keksa Petit Beurre
2 Puding vanilija Dolcela
2 Pudinga malina Dolcela
1400 ml mlijeka
200 gr margarina /maslaca
200 ml mlijeka
1 žlica ruma
2 Šlag pjena Dolcela
Šarene mrvice Dolcela
Priprema
1.
U široj zdjelici izmiješati mlijeko i rum, te ostaviti sa strane za močenje keksa.
Pripremiti tepsiju i provjeriti kako možemo složiti keks da pokrije cijelo dno.
Pokraj tepsije pripremiti keks i mlijeko za močenje da nam bude pri ruci.
2.
Sada se bacamo na izradu fila. Margarin izvagati 2 x po 100 gr i isjeći na kocke.
Pripremiti dva lončića za kuhanje. U svaki staviti po 600 ml mlijeka i 4 žlice šećera i staviti oba kuhati.
U jednoj zdjelici umiješati 1 dcl mlijeka i oba pudinga od vanilije, a u drugoj 1 dcl mlijeka i oba pudinga od maline.
3.
Smijesu za puding od vanilije ukuhamo u jedan lončić sa mlijekom a onu od maline u drugi lončić sa mlijekom. Ako možete kuhajte oba u isto vrijeme Kuhati na laganoj vatri dok ne prokuhaju, skloniti sa vatre i u svaki umiješati 100 gr maslaca. Miješati dok se maslac sasvim ne otopi i odmah filovati.
4.
Slaganje:
Keks umakati u smjesu mlijeka i ruma i slagati jedan do drugog da prekrijemo dno tepsije. Prelijemo sa polovinom vrelog fila od vanilije i poravnamo ga.
Preko toga slažemo drugi sloj umočenog keksa te zalijemo sa polovicom vrelog fila od maline. Poravnamo.
Posložimo treći sloj namočenog keksa i prelijemo ga sa drugom polovicom fila od vanilije. Poravnamo.
Složimo četvrti sloj namočenog keksa i prelijemo sa drugom polovicom fila od maline. Poravnamo.
Moramo biti brzi jer se puding brzo hladi i počne stiskati. Ostaviti da se hladi u hladnjaku sat vremena.
Ukrasiti sa šlagom i vratiti u hladnjak na barem 3-4 sata ili preko noći.
Ukrasiti šarenim mrvicama, izrezati na kocke i poslužiti hladno.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar