Sastojci
Za biskvit
8 jaja
18 dag Šećera ( kristal)
15 dag Oraha (mljevenih)
5 dag krušnih mrvica/prezla
malo ruma
Za kremu
2 žumanjka
2 žličice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
2 dl hladnog mlijeka
25 dag putra (može i margarin)
25 dag šećera u prahu
1 omot Vanilin šećera Dolcela
1 žlica kuhane jake crne kave
Priprema
1.
Za biskvit miješati žumanjke sa šećerom , dodati orahe i mrvice namočene u rum , polagano umiješati snijeg od bjelanjaka, peći na 180C.
Biskvit je izuzetno vlažan i sočan ...nije ga potrebno dodatno zaljevati .
2.
Za kremu , izmješati žumanjke s brašnom , polako ulijevati mlijeko i kavu , kuhati na pari neprekidno miješajući . Kad se ohladi umiješati u kremu putra, šećera i vanilije .
3.
Prepoloviti ohlađeni biskvit i nadjenuti kremom . Kolač se prelije rastopljenom čokoladom i ukrasi po želji .
Dobar tek !
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar