loading...

Čokoladne kiflice s kokosom - prhke,mekane i jako sočne,u kutiji mogu stajati dugo i ostati svježe,kao prvi dan,kad smo ih ispekli...samo za ljubitelje čarobne kombinacije čokolade i kokosa!!!

 Sastojci

    sastojci

    za tijesto
    125g. putera/maslaca
    1 cijelo jaje
    80g. čokolade crne za kuhanje
    1 Vanilin šećer Dolcela
    1 navršak noža soli
    300g. Glatkog brašna Podravka
    1/2 žličice Praška za pecivo Dolcela

    120g. otopljene masne čokoladne ocakline-glazure
    kokos brašno za ukrašavanje



 Priprema

    1.

    priprema tijesta
   
    dobro promiješajte što mekši maslac,zatim mu umiješajte jaje,vanilin šećer,sol,sitno naribanu čokoladu (ako vam se žuri i nemate vremena ribati čokoladu,možete je lagano otopiti,prohladiti i dodati u smesu) i na kraju brašno prosijano zajedno s praškom za pecivo.(lagano,dodajte malo po malo,sve dok ne dobijete lijepu i kompaktnu smjesu).
    2.

    umijesite glatko tijesto,oblikujte ga u kuglu,zamotajte u alufoliju i stavite u frižider na sat vremena.
    3.

    oblikujte tijesto u dugu tanku kobasicu,narežite na komade(manje) oblikujte od svakog komadića male kiflice-roščiće, polegnite ih na lim i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici  na 180 stupnjeva, 12-15 minuta,da postanu svjetlo-smeđi-ali ne smiju da se prepeku (jer će imati gorak okus,s obzirom da je čokolada u tijestu).

   


    4.

    skinite ih oštrim nožem s lima i poslažite na rešetku da se ohlade.pripremite čokoladnu ocaklinu-glazuru pa u nju namočite svaki ohlađeni roščić

    ponovo ih preselite na rešetku da se čokoladna ocaklina dobro osuši i svaki komad  pospite sa kokosom. složite u kutiju i držite na hladnom mjestu.

Posluživanje

poslužite i uživajte uz šalicu nekog vama omiljenog toplog napitka..

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Pogledajte i ovo, možda vam se svidi:

Nema komentara:

Objavi komentar