sastojci
za tijesto
125g. putera/maslaca
1 cijelo jaje
80g. čokolade crne za kuhanje
1 Vanilin šećer Dolcela
1 navršak noža soli
300g. Glatkog brašna Podravka
1/2 žličice Praška za pecivo Dolcela
120g. otopljene masne čokoladne ocakline-glazure
kokos brašno za ukrašavanje
Priprema
1.
priprema tijesta
dobro promiješajte što mekši maslac,zatim mu umiješajte jaje,vanilin šećer,sol,sitno naribanu čokoladu (ako vam se žuri i nemate vremena ribati čokoladu,možete je lagano otopiti,prohladiti i dodati u smesu) i na kraju brašno prosijano zajedno s praškom za pecivo.(lagano,dodajte malo po malo,sve dok ne dobijete lijepu i kompaktnu smjesu).
2.
umijesite glatko tijesto,oblikujte ga u kuglu,zamotajte u alufoliju i stavite u frižider na sat vremena.
3.
oblikujte tijesto u dugu tanku kobasicu,narežite na komade(manje) oblikujte od svakog komadića male kiflice-roščiće, polegnite ih na lim i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 12-15 minuta,da postanu svjetlo-smeđi-ali ne smiju da se prepeku (jer će imati gorak okus,s obzirom da je čokolada u tijestu).
4.
skinite ih oštrim nožem s lima i poslažite na rešetku da se ohlade.pripremite čokoladnu ocaklinu-glazuru pa u nju namočite svaki ohlađeni roščić
ponovo ih preselite na rešetku da se čokoladna ocaklina dobro osuši i svaki komad pospite sa kokosom. složite u kutiju i držite na hladnom mjestu.
Posluživanje
poslužite i uživajte uz šalicu nekog vama omiljenog toplog napitka..
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar