Sastojci
za 15 keksića:
1 bjelanjak
1 prstohvat soli
35 g šećera u prahu
35 g mljevenih oraha (lješnjaka ili badema)
15 g čokolade za kuhanje
2 kapi arome gorkog badema
30 g glatkog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
Priprema
1.
Bjelanjke i prstohvat soli istući u čvrsti snijeg. Pomalo dodavati šećer u prahu i kad snijeg opet dobro očvrsne, lagano umiješati aromu badema, sitno ribanu čokoladu, mljevene orahe i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
Na lim sa pek papirom pomoću slastičarske vrećice ili žličicom praviti male kupole od tijesta.
Peći na 180°C oko 12 minuta, ili dok s donje strane i po rubovima ne počnu dobivati žućkastu boju.
Ohladiti na limu na kojem su se pekli pa spremiti u kutiju.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar