Sastojci
1 kg + 20 dag Glatkog brašna Podravka
2 jaja
pola litre mlakog mlijeka
1 dcl vode
1,5 dcl ulja
kocka kvasca
1,5 žlica Šećera ( kristal)
1,5 žlica soli
20 dag Šunke u ovitku Podravka
20 dag sira
1 jaje za premazivanje
sjemenke po želji (lan, sezam, chia..)
Priprema
1.
Kvasac napravite po dobrom starom običaju, malo mijeka, malo šećera i smutite. Ostavite da nabubri.
2.
Pjenjačom izmutite dva jaja, dodajte mlako mlijeko, vodu, šećer, sol i ulje. Izmiješajte da se sol i šećer otope. Zatim dodajte kvasac i lagano još jednom promiješajte.
3.
Sada dodajte 1 kg brašna, naravno postepeno. Miješajte rukom ili mikserom, kako ste naviknuli te dodajte malo po malo brašno. Napisala sam vam + 20 dag brašna sa strane, jer njega dodajete dok vam se god tijesto lijepi za ruke. Kad se više ne bude lijepilo gotovi ste.
4.
Posudu u kojoj će se tijesto dizati malo pobrašnite. Tijesto ostavite u posudi i prekrijte vlažnom krpom. Pustite sat i pol, dva da se diže.
5.
Šunku i sir izrežite na trakice.
Od tijesta napravite par loptica, 5-6.
6.
Podlogu pospite brašnom te svaku kuglicu razvaljajte u krug i napravite trokutiće za kiflice.
Na svaki trokutić stavite sira i šunke, vrhove lagano savijte prema unutra i zarolajte kiflicu. Posložite ih na papir za pečenje i pustite još 30 min da odstoje. Prije pečenja premažite ih jajetom i pospite sjemenkama. Pecite na 180° C dok ne dobiju zlatnu boju.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar