Sastojci 4 osobe
4 pileća fileta (cca 600 g)
2 žlice maslinovog ulja
1/2 glavice manjeg crvenog luka
1 veći režanj češnjaka
1 srednje velika tikvica
125 g mozzarelle
40 g ribanog parmezana
sol
papar
Paniranje:
1/2 limuna svježe iscijeđeni sok
4 žlice maslinovog ulja
3 žlice ribanog parmezana
4 žlice krušnih mrvica
Po vrhu:
malo maslinovog ulja
malo mozzarelle
malo ribanog topivog sira
malo origana
Priprema
1.
Na malo maslinovog ulja zažutiti sitno rezan luk, malo posoliti. Kad uvene, dodati sitno rezan češnjak i čim zamiriše, ubaciti krupno ribane tikvice. Još malo posoliti i pirjati par minuta dok se tekućina od tikvica ne posuši.
Ohladiti.
2.
U ohlađene tikvice dodati papar, sitno ribani parmezan i ribanu ili sitno rezanu mozzarellu. Malo mozzarelle ostaviti za posuti po vrhu.
3.
Pileće filete rastanjiti glatkom stranom batića za meso između dvije prozirne folije ili u najlon vrećici. Svaki filet ostaviti na komadu folije. Posoliti i popapriti s obje strane.
Nadjev rasporediti na 2/3 površine fileta s duže strane, pa uz pomoć folije urolati prema praznoj strani. Foliju maknuti.
4.
Vatrostalnu posudu lagano nauljiti maslinovim uljem.
U plitkom tanjuru pomiješati limunov sok i maslinovo ulje.
U drugom tanjuru pomiješati krušne mrvice i ribani parmezan.
Rolice uvaljati u mješavinu sa uljem, pa u mješavinu sa mrvicama da se dobro oblože i slagati u vatrostalnu posudu tako da spoj bude okrenut prema dolje (čačkalica nije potrebna).
Po vrhu posprejati maslinovim uljem i staviti u pećnicu zagrijanu na 200"C. Peći 40-50 minuta ili dok ne dobiju žuto smeđu boju.
Pred kraj pomiješati ribani topivi sir i ostatak narezane mozzarelle, posuti po rolicama, posuti i sa malo sušenog origana i zapeći samo da se sir otopi.
Na kraju će se ispod rolica stvoriti fini, gusti umak.
5.
Recept sam vidjela ovdje, ali sam dodala neke stvari.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar