loading...

Splitska torta - drugačija od ostalih, a pogledajte i zašto!

 Sastojci

    Biskvit:
    9 bjelanjaka
    9 žlica kristal šećer
    15 dag oraha
    15 dag suhih smokava
    15 dag grožđica
    3-4 žlice oštrog brašna
    prstohvat soli

    Krema:
    9 žumanjaka
    9 žlica šećera u prahu
    20 dag maslaca
    1 vanilin šećer
    malo ribane narančine korice

    Za natapanje kora:
    malo soka od naranče
    malo ruma


    Još:
    malo čokolade za kuhanje

 Priprema

    Biskvit:
    1.

    U veliki lim od pećnice stavite par kapi ulja, pa ga razmažite papirnatom salvetom. Obložite papirom za pečenje i pritisnite da se zalijepi.

    Suhe smokve, grožđice i orahe nasjeckajte. Dodajte brašno i dobro izmiješajte.

    Bjelanjke i prstohvat soli istucite u snijeg, pa stalno miksajući dodajite 1 po 1 žlicu šećera. Tucite dok snijeg ne očvrsne.
    2.

    U bjelanjke pomalo dodajite usitnjeno voće i lagano izmiješajte žlicom. Izlijte na lim, poravnajte i pecite na 180"C oko 25 minuta. Pećnicu ugasite, otvorite vrata i ostavite biskvit u njoj još par minuta.

    Ohladite, pa uzduž izrežite na tri trake. Tek sada pažljivo skinite papir, jer je puno lakše sa manjih komada.


    Krema:

    Žumanjke, šećer i vanilin šećer izmutite, pa preselite na paru i tucite dok se krema ne zgusne. Ohladite, pa dodajte pjenasto umućen maslac i malo ribane narančine korice. Sve dobro izmiksajte.
    Slaganje torte:

    Pomiješajte malo ruma i soka od naranče pa poškropite sve tri kore. Onda svaku namažite sa trećinom kreme i slažite jednu na drugu.

    Premažite tortu izvana, pa prošarajte po vrhu sa malo otopljene čokolade.

    Umjesto grožđica, mogu suhe brusnice.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar