Sastojci
4 jaja
25 dag šećera (kristal)
8 žlica vrele vode
10 žlica ulja
26 dag Oštrog brašna Podravka
1 Praška za pecivo Docela
Nadjev
4 dcl mlijeka
3 žlice Šećera ( kristal)
2 Puding okus vanilija Dolcela
25 dag putera/maslaca-sobne temperature
15 dag šećera u prahu
1 žlica ruma
Priprema
1.
Za biskvit prvo izmiješati žumanjke sa šećerom i vodom, zatim dodati ostale sastojke i na kraju snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijeliti u dva dijela i u jedan staviti 2 žlice kakaa. Peći u dva duguljasta kalupa oko 20 minuta na 170 stupnjeva.
2.
Za nadjev: u malo mlijeka razmutiti šećer i puding, a ostatak mlijeka zakuhati i skuhati puding. Dok se puding hladi treba ga povremeno promiješati da se ne stvori korica, pa u ohlađeni umiješati maslac( ili margarin) i šećer u prahu.
3.
Ohlađene biskvite rezati po duljini dva puta, pa naizmijenično slagati tamni i svijetli biskvit, a između i preko kolača namazati nadjev.
4.
Kolač možete još premazati sa šlagom ili staviti glazuru od čokolade.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar