loading...

Metarski kolač - Jednostavan, a atraktivan kolač !

 Sastojci

    4 jaja
    25 dag šećera (kristal)
    8 žlica vrele vode
    10 žlica ulja
    26 dag Oštrog brašna Podravka
    1 Praška za pecivo Docela


    Nadjev
    4 dcl mlijeka
    3 žlice Šećera ( kristal)
    2 Puding okus vanilija Dolcela
    25 dag putera/maslaca-sobne temperature
    15 dag šećera u prahu
    1 žlica ruma

 Priprema

    1.

    Za biskvit prvo izmiješati žumanjke sa šećerom i vodom, zatim dodati ostale sastojke i na kraju snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijeliti u dva dijela i u jedan staviti 2 žlice  kakaa. Peći u dva duguljasta kalupa oko 20 minuta na 170 stupnjeva.
    2.

    Za nadjev: u malo mlijeka razmutiti šećer i puding, a ostatak mlijeka zakuhati i skuhati puding. Dok se puding hladi treba ga povremeno promiješati da se ne stvori korica, pa u ohlađeni umiješati maslac( ili margarin) i šećer u prahu.


    3.

    Ohlađene biskvite rezati po duljini dva puta, pa naizmijenično slagati tamni i svijetli biskvit, a između i preko kolača namazati nadjev.
    4.

    Kolač možete još premazati sa šlagom ili staviti glazuru od čokolade.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Pogledajte i ovo, možda vam se svidi:

Nema komentara:

Objavi komentar