Sastojci 20 osoba
8 jaja
25 dag šećera
25 dag brašna
1 vrećica praška za pecivo
3 rebra čokolade za kuhanje
1 dl ulja
1 dl mlijeka
Krema:
2x25 dag mascarponea
1/2 l slatkog vrhnja
40 dag čokolade za kuhanje
Zaljev za kore:
2 dl mlijeka
1/2 dl ruma
1 zvjezdasti anis
1/4 žličice cimeta
5 kom klinčića
1/4 žličice kardamoma
Priprema
1.
Umutite čvrsti snijeg od bjelanjaka. Brašno prosijte s praškom za pecivo. Pećnicu uključite na 180°C.
2.
Miksajte žutanjke sa šećerom. Dodajte im otopljenu čokoladu, ulje i mlijeko, pa u smjesu lagano umiješajte brašno s praškom za pecivo i blelanjke.
3.
Istresite u obruč za torte 28 ili 30 cm promjera. Pecite 40 minuta kod 180° C.
4.
Kad se torta ispekla, izvadite je iz kalupa i prerežite vodoravno na 3 kore. Ohladite ih.
5.
Za kremu miksajte mascarpone sa malo šećera u prahu, ili žlicom nutele, dodajte mu vrhnje u kojem ste otopili čokoladu i ohladili sve skupa.
6.
Za zaljev u mlijeku prokuhajte začine, pustite da se ohladi, procijedite i dodajte mu rum. Time polijevajte kore.
7.
Slažite u kalupu za torte, zalijte glazurom ili ganacheom od čokolade.
Posluživanje
Tortu pravite s kvalitetnom čokoladom i pravim slatkim vrhnjem.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar