Sastojci
150 grama maslaca
300 grama oštrog brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
120 grama šećera u prahu
2 vanilin šećera
1 jaje
2 velike žlice kakaa u prahu
Priprema
1.
Omekšali maslac izmrviti i pomiješati sa brašnom da se dobije mrvičasto tijesto.
Zatim dodati šećer u prahu,vanilin šećer i prašak za pecivo i sve izmiješati.
Dodati jaje i zamijesiti glatko tijesto.
Tijesto raspodijeliti u dvije jednake polovice.
U jednu polovicu dodati kakao.
Oba tijesta staviti u prozirne vrečice i odložiti u frižder na sat vremena da se tijesto stegne.
Na masnom papiru razvaljati prvo tamno tijesto u oblik kvadrata,debljine oko 3 mm.Po mogućnosti tijesto bi trebalo biti svugdje jednake debljine.
Nakon toga i bijelo tijesto, koje treba biti podjednakog oblika i veličine kao što je crno tijesto.
Ako se tijesto lijepi za valjak (kao što je bilo u mojem slučaju)valjajte tako da tijesto poklopite masnim papirom i valjate preko njega.
Prvo uzmite crno tijesto.Premažite ga malo vodom pomoću kista.
Bijelo tijesto "zalijepite" na crno tijesto.
Lagano prijeđite valjkom da se dobro međusobno zalijepe.
Ako možete, ovako slijepljeno tijesto stavite na 15-ak minuta u frižder, jer ćete ga lakše zarolati u oblik rolade.
Kod rolanja treba paziti da radite polako i pažljivo.
Nakon što ste zarolali roladu ,ponovno je stavite u frižder ali na 1 sat da se dobro stegne,jer će te je lakše rezati.
Roladu rezati na debljinu oko 5 mm i to pomoću običnog konca.Kad odredite debljinu keksića koncem treba brzim i jačim pokretom načiniti rez.
Ja sam prvi puta radila sa koncem i oduševljena sam.Keksiće stavljajte na masni papir u tepsiju
u kojoj će se peći.
Peći na 190 C oko 10 minuta
2.
Možete se igrati i sa začinima ako volite,cimetom,limunovom koricom,rumom itd...
Ja sam dodala u crno tijesto par kapi ruma.
UŽIVAJTE !
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar