Sastojci 6 osoba
1 oblatna
rolada;
7 bjelanjaka
14 dag secera (kristal)
5 dag mljevenih oraha
8 dag ostrog brasna Podravka
7 v.z ulja
1/2 Praska za pecivo Dolcela
krema
3 dcl mlijeka
1 vrecica Puding vanilija Dolcela
3 v.z secera
12,5 dag maslaca
5 dag mljevenih oraha
2 v.z nutelle
Priprema
1.
Prvo ispecite roladu.Izmiksajte bjelanjke pa dodajte secer,ulje,orahe i brasno pomijesano sa praskom za pecivo.Izlijte na veliki lim od elektricne pecnice oblozen pe papirom.Pecite na180 stupnjeva oko 17 minuta.Vrucu roladu zamtajte u papi ili krpu.Oblatnu stavite izmedu 2 vlazne krpe i ostavite 20-tak minuta da se lako rola.
2.
Za kremu skuhajte puding od vanilije pomijsan s 3 velike zlice secera u 3 dcl mlijeka.Ohladite.Izmiksajte maslas pa dodajte puding.Kremu podijrlite na pola.U pola dodajte mljevene orahe a u pola nutellu.
3.
Vlaznu oblatnu premazite sa jednom kremom.Na kremu pritisnite ohladenu roladu,pa premazite drugom kremom.
4.
Cvrsto zarolajte.Dobro ohladite prije posluzivanja.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar