Sastojci 6 osoba
6 jaja
8 dag šećera
5 dag škrobnog brašna(gustina)
1 vanilin šećer
5 dag oštrog brašna
1 m.ž praška za pecivo
1 v.ž kakaa
1 želatina
20 dag šećera u prahu
50 dag mascarponea
2 -3 gotove žute biskvitne kore za tortu
oko 24 kom. piškota
500 ml tekućine(mješavina kuhane kave,mlijeka,likera ili ruma )
Priprema
1.
Pećnicu upalite na 200 stupnjeva.Izmiksajte 2 žumanjka s šećerom sa 3 žlice tople vode.Bjelanjke istucite posebno s vanilin šećerom.Snijeg pomiješaje žumanjcima,pa dodajte brašno,škrobno brašno,prašak za pecivo i kakao.Kalup za tortu promjera 26 cm obložite papirom,sipajte smjesu i pecite oko 15-20 minuta.
2.
Želatinu namočite i pripremite prema uputi.Odvojite preostale žumanjke i bjelanjke.Žumanjke izmiksajte s vanilin šećerom,pa dodajte mascarpone.Želatinu otopite i dodajte smjesi od žumanjaka i sira,te na kraju dodajte snijeg.
3.
Pripremite mješavinu kojom ćete polijevati biskvite,neka je bude oko 500 ml(ja sam zbog djece stavila oko 1 dcl likera od slatkoga vrhnja,1 dcl kave i 3 dcl mlijeka).Oko svijetle biskvitne podloge stavite širi kalup promjera 28 i uz rub poslažite piškote-jednu do druge.Biskvit malo navlažite.Tada stavite 1/3 kreme.
4.
Prekrijte tamnim biskvitom(pokapajte ga preljevom),pa opet kremom,pa opet svijetlom korom(pa opet preljev).Ja sam stavila 3 kore(mogu se i samo 2,i mogu se biskvitne kore i same ispeći po biskvitu kojeg želite).
5.
Za vrh torte ostavite kreme da se u tankom sloju premaže.Dobro ohladite preko noći.Kalup maknite i prije samoga posluživanja ,dobro posipajte kakaom u prahu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar