Sastojci 4 osobe
biskvit;
4 jaja
12 dag šećera
2 v.ž toploga mlijeka
7,5 dag brašna
7,5 dag škrobnoga brašna
2 v.ž kakaa
prstohvat soli
krema;
1/2 l mlijeka
6 dag škrobnoga brašna
12 dag šećera
sredina 1/2 mahune vanilije
4 žumanjka
30 dag vrhnja za šlag
ukras;
šećer u prahu ili grubo sjeckana čokolada
Priprema
1.
Pećnicu zagrijemo na 200 stupnjeva.Iz jaja,mlijeka,šećera i obje vrste brašna,kakaoa i soli izmiksamo biskvitnu smjesu.Tijesto izlijemo u veliki pleh od pećnice obložen pek papirom i pečemo oko 12 minuta.Pečen i ohlađen biskvit 2 put prerežemo(kao za ledeni vjetar).
2.
Od pola litre mlijeka oduzmemo 4 velike žlice i pomiješamo ih s škrobnim brašnom i šećerom.Preostalo mlijeko stavimo kuhati s vanilijom.Kada provri zakuhamo brašno s šećerom.Kuhamo oko 2 minute.U vruće umješamo žumanjke i ohladimo.Šlag izmiksamo i dodamo u ohlađenu kremu.
3.
Na prvi dio tijesta stavimo pola kreme ,pa drugi dio tijesta,preostala krema i treći dio tijesta.Posipamo šećerom u prahu i režemo rezine.Ima puno kreme pa se može i podijeliti na 3 dijela pa i gornji dio premazat kremom (kao što sam ja)i vrh ukrasiti grubo sjeckanom čokoladom.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar