kore;
5 v.ž meda
2 vanilin šećera
7 v.ž šećera
25 v.ž glatkoga brašna
2 dcl ulja
4 dcl mineralne vode
5 dag otopljene čokolade ili 2 v.ž kakaoa
1 m.ž sode bikarbone
1 m.ž praška za pecivo
krema;
250 ml slatkoga vrhnja
2 v.ž šećera
1 v.ž meda
25 dag mascarponea
glazura;
10 dag bijele čokolade
10 dag mlječene čokolade
2 v.ž ulja
Priprema
1.
Za kore izmiješati redom sve sastojke-med,šećer,vanilin šećer,vodu,ulje,brašno,prašak za pecivo,sodu i otopljenu čokoladu.Smjesu podijelite na 3..ili 4 dijela(ja sam na 3 pa su kore bile dosta debele-u limu 40*30 cm)) i pečemo ih u limu obloženim pek papirom(bez valjanja).U ponavljanju recepta koristila sam kakao umjesto čokolade i ispekla 2 kore u velikom plehu od električne pećnice,pa kad sam ih prerezala dobila sam 4 jednake kore.
2.
Za kremu izmiksati šlag.Posebno izmiksati mascarpone sa šećerom i medom.Pomiješati obje kreme.Podijeliti je na 2 dijela i spajati kore.Gornju koru lagano stisnuti i preliti glazurom od čokolade za koju na pari otopimo obje vrste čokolade s malo ulja.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar