Sastojci
250g petit keksa
30g pistacia
70g komadića kandirane naranče
125g maslaca
100g šećera u prahu
100g tamne čokolade
2 žlice kakaa u prahu Dolcela
130ml soka naranče
1 korica naranče
Priprema
1.
Izlomite petit kekse u velikoj zdjeli, ne presitno. Dodajte im krupno usitnjene pistacije, komadiće naranče, koru naranče, kakao i šećer u prahu. Sve dobro izmiješajte pa ostavite sa strane. U maloj posudi zagrijavajte maslac i razlomljenu čokoladu na laganoj vatri dok se sve ne otopi, a zatim prelijte smjesu s keksima i svemu još dodajte i sok od naranče. Dobro promiješajte, a zatim ostavite u hladnjaku na sat vremena dok se smjesa ne stegne. Nakon sat vremena ostavite je 5 minuta na sobnoj temperaturi, a zatim prebacite na plastičnu foliju koju ste stavili preko ravne površine.
2.
Oblikujte smjesu u oblik salame, preklopite s folijom, zamotajte rubove kako smjesa ne bi curila i još malo provaljajte po ravnoj površini kako bi salama bila što okruglija. Lagano prebacite na tacnu i vratite u hladnjak na barem nekoliko sati ili preko noći. Kada je gotova po želji je uvaljajte u šećer u prahu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar