Šarena slana rolada

 Sastojci

    5 jaja
    100 ml mlijeka
    100 ml mineralne vode
    100 g glatkog brašna
    50 g rikule



    40 g sušenih rajčica
    300 g svježeg sira
    100 g šunke narezane na tanke šnite
    sol i papar

Priprema

    1.

    20 g rikule oprati i posušiti na papirnatom ubrusu.

    Na veliki lim od pećnice staviti papir za pečenje i lagano ga premazati uljem. Posuti opranu i osušenu rikulu.
    2.

    Jaja, mlijeko, mineralnu pomiješati u jednoličnu smjesu, te dodati prosijano brašno, sol i papar i smjesu izliti na rikulu.



    3.

    Peći na 180°C oko 15 minuta. Tijesto će se dići, ali kad ga izvadite će se slegnuti.

    Ostaviti ga da se ohladi.
    4.

    Pomiješati sir i narezane sušene rajčice, posoliti. Ako je smjesa pretvrda i ne da se mazati, dodati malo mlijeka.

    Smjesom premazati tijesto, zatim posuti rikulom i prekriti šnitama šunke. Uviti u roladu.
    5.

    Može se rezati odmah ili ostaviti u hladnjaku da se okusi prožmu. Meni je fina u oba slučaja.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar