Dok ima jagodica još jedna fina torta.Izgleda kompliciran ali vjerujte mi vrlo je jednostavno, pa ne bi ja takav kolač ni uzela raditi da je komplicirana izvedba

 Sastojci 4 osobe

    Sastojci;/mjera:čašica od kiselog vrhnja od 200g

    Tijesto/biskvit:
    3,5 čašice brašna
    1 čašica fante/mineralna voda
    1 čašica šećera
    malo soli
    1čašica ulja
    1 vanilija šećer Dolcela
    1 pecivni prašak
    4 jaja




    Krema:
    500g svježih jagoda
    1 kiselo vrhnje/200g/20%m.m.
    200g krem sira
    200ml vrhnja za šlag/mliječno
    50g šećera u prahu
    2 Instant želatine Dolcela
    100g đem od jagode


 Priprema

    1.

    Izraditi jaja sa obje vrste šećera dok se šećer ne otopi i jaja fino zapjene i uvećaju volumen.Dodati ulje pa nastaviti miješati .
    Pripremite veliki lim/38x30//kao da če te peći rolat/roladu/ od pećnice pa na njega stavite papir za pečenje ili zamastite i prospite brašnom.Zagrijete pećnicu na 170C
    Brašno promiješate sa solju,pecivnim praškom.Dodate brašno u smjesu od jaja a potom i fantu.Nastavite miješati dok ne dobijete finu glatku  smjesu.
    2.

    Prebacite na lim za pečenje.Pecite u zagrijanoj pećnici 15min/provjerite čačkalicom.Ohladite.

    Za to vrijeme napravite kremu.Namočite želatinu u hladnu vodu/ili se držite uputstva na kesici/
    Očistite i operite jagode/možete ostaviti par komada za ukras/, ispasirate ih štapnim mikserom.




U zdjeli izmiješate krem sir i kiselo vrhnje sa šećerom/ako želite slađe stavite više šećera u prahu/dodate ispasirane jagode i želatinu otopljenu u malo tople vode.Izmiješate sve dobro.Ostavite u frižideru pola sata ili u frizeru deset minuta.Izradite slatko vrhnje pa dodate u kremu koja se želirala izmješate u finu kremu.

    Idemo slagati:
    Biskvit lagano premažete đemom.
    Narežite biskvit  na trake širine 12cm,10cm8cm,5cm.3cm/mogu biti i uže nije problem samo ih sve ravnomjerno izrežete /.Premažete svaki dio sa kremom.krenete od najšireg pa do najužega, pazite da vam ostane dovoljno kreme da možete omazati cijeli kolač.Sve fino zagladite pa stavite kratko u frižider.
    3.

    Otopite đem u lončiću pa ukrasite kolač polijevajući u trakicama, isto to možete napraviti bijelom ili   tamnom čokoladom ako volite.Na vrh stavite jagodice.
   
    4.

    Narežete na šnite , servirati uz kavicu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar