Sastojci
Agda: 1 kg šećera 500 ml vode Jako je važno agdu pripremiti ranije i dobro je ohladiti.
Sastojci za smjesu: 1 šolja kajmaka m.m. 12% 1 šolja vode 1 šolja griza 1 supena kašika šećera u prahu 1 supena
Priprema
1.
Sastojci za smjesu: 1 šolja kajmaka m.m. 12%
1 šolja vode
1 šolja griza
1 supena kašika šećera u prahu
1 supena kašika ulja
1 supena kašika maslaca
1 supena kašika nišeste
1 vanilija
1/2 praška za pecivo
300 gr brašna
Agda: 1 kg šećera
500 ml vode
Jako je važno agdu pripremiti ranije i dobro je ohladiti.
2.
Izmiješati sve sastojke i na kraju postepeno dodavati brašno.
Smjesu sipati u slastičarski špric sa nastavkom kao na slici.
3.
Smjesu polako istiskivati u posudu u kojoj smo predhodno dobro zagrijali ulje.
Prilikom pečenja halke se moraju stalno preokretati kako bi se ravnomjerno pekle.
4.
Halke moraju biti reš pečene i imati jako rumenu boju.
5.
Ispečene halke (direktno sa ulja) ubaciti u prethodno pripremljenu, ohlađenu agdu i ostaviti ih da u agdi stoje jednu minutu.
Servirati po želji. Posipati mljevenim orasima ili pistacijama.
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar