loading...

Savršena nepečena torta za dane kada vam se ne pali pećnica!

 Sastojci

    PODLOGA
    300g domaćica keksa od bijele čokolade i maline
    100g maslaca

    KREMA
    500g mascarponea
    500ml slatkog vrhnja
    200g kiselog vrhnja


    250g bijele čokolade
    100g šećera u prahu
    1 vrećica mljevene želatine Dolcela

    PRELJEV
    cca 400g svježih malina
    1 Crveni Preljev za torte Dolcela

 Priprema

    1.

    Za podlogu: Samljevene kekse stavite u zdjelu, dodajte maslac i rukama promješajte dok se smjesa ne sjedini. Protisnite smjesu na dno kalupa od 24cm i stavite ga u hladnjak da se stisne dok radite kremu. Prethodno dno obložite pek papirom.
    2.

    Za kremu: Želatinu u prahu stavite u malu posudicu i prelijte ju s 4 žlice hladne vode. Posudicu ostavite sa strane dok pripremite ostatak kreme. U jednoj posudi utucite slatko vrhnje s šećerom u prahu. U drugoj kratko izmiksajte kiselo vrhnje te mu dodajte bijelu čokoladu koju ste otopili na pari. Promiješajte smjesu pa joj dodajte otopljenu želatinu i mascarpone sir.


U sjedinjenu smjesu špatulom laganim kružnim pokretima umiješajte utučeno slatko vrhnje. Kremu rasporedite po ohlađenoj podlozi i stavite u hladnjak na minimalno 3 sata. Moj kalup je dosta visok i za njega mi je ova količina kreme bila dovoljna, a u slučaju da vam ostane viška možete ju servirati u čašama i imati jednako ukusan desert!
    3.

    Za preljev: Maline složite po ohlađenoj kremi. Pripremite preljev po uputama na pakiranju i prelijte preko. Ohladite 2-3 sata.
   

Posluživanje

Tortu držite u hladnjaku do posluživanja. Uživajte!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar