Vrlo su lake za napraviti, samo morate paziti da ih ne prepečete. Lijepe su kremaste, vrlo ukusne i vjerujem da će vam se svidjeti.

 Sastojci

    PRVI NADJEV
    150 g maslaca
    150 g šećera u prahu
    100 g mljevenih oraha
    100 g brašna
    4 bjelanjka (snijeg)

    DRUGI NADJEV
    4 žumanjka
    150 g šećera u prahu




    TREĆI NADJEV
    5 žlica mlijeka
    5 žlica šećera
    150 g mljevenih oraha
    2 Vanilin šećera Dolcela
    90 g maslaca
    mljeveni ili sjeckani orasi za posipanje

 Priprema

    1.

    Za prvi nadjev izmiješajte  maslac sa šećerom u prahu. Daodavajte  naizmjenično brašno, orahe i snijeg od bjelanjaka.
    2.

    Ovaj nadjev rasporedite  u lim obložen papirom za pečenje otprilike veličine 20x35.

    Pecite na 180°C dok bude napola pečeno.
    3.

    Za drugi nadjev umutite žumanjke sa šećerom i premažite prvi nadjev. Pecite na 150°C dok se žumanjci posuše. Možete staviti i na manju temperaturu, bitno je da vam u ovoj fazi ne zagori.

    Ostavite da se ohladi.




    4.

    Za treći nadjev stavite mlijeko i šećer da zakuha. Dodajte vanilin šećer i orahe i ostavite da se ohladi. Pjenasto izmiješajte maslac pa ga umiješajte u ohlađeni nadjev.

    Ovim nadjevom premažite kolač i posipajte nasjeckanim ili mljevenim orasima.

    Režite na ploške ili štanglice po želji.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar