Sastojci
PRVI NADJEV
150 g maslaca
150 g šećera u prahu
100 g mljevenih oraha
100 g brašna
4 bjelanjka (snijeg)
DRUGI NADJEV
4 žumanjka
150 g šećera u prahu
TREĆI NADJEV
5 žlica mlijeka
5 žlica šećera
150 g mljevenih oraha
2 Vanilin šećera Dolcela
90 g maslaca
mljeveni ili sjeckani orasi za posipanje
Priprema
1.
Za prvi nadjev izmiješajte maslac sa šećerom u prahu. Daodavajte naizmjenično brašno, orahe i snijeg od bjelanjaka.
2.
Ovaj nadjev rasporedite u lim obložen papirom za pečenje otprilike veličine 20x35.
Pecite na 180°C dok bude napola pečeno.
3.
Za drugi nadjev umutite žumanjke sa šećerom i premažite prvi nadjev. Pecite na 150°C dok se žumanjci posuše. Možete staviti i na manju temperaturu, bitno je da vam u ovoj fazi ne zagori.
Ostavite da se ohladi.
4.
Za treći nadjev stavite mlijeko i šećer da zakuha. Dodajte vanilin šećer i orahe i ostavite da se ohladi. Pjenasto izmiješajte maslac pa ga umiješajte u ohlađeni nadjev.
Ovim nadjevom premažite kolač i posipajte nasjeckanim ili mljevenim orasima.
Režite na ploške ili štanglice po želji.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar