Sastojci
Za Biskvit 150g tamne čokolade
150g tamne čokolade
160g maslaca
1 tegla kompota od višanja
100g brašna
100g šećera
200g jaja
1/2 žličice cimeta
60g mljevenih badema
60g mljevenih lješnjaka
1/2 žličice praška za pecivo
2 jušne žlice ruma
Za glazuru i dekoraciju
200g tamne čokolade
100g ribane čokolade
150g svježih višanja
Priprema
1.
Čokoladu i maslac na pari otopiti te pomiješati sa ostalim sastojcima i spojiti u glatku smjesu. Višnje ocijediti u cjediljki.
2.
Na okruglu formu za tortu ( ᴓ26 cm ili dimenzija 30x20 cm ) raspodijeliti ravnomjerno smjesu i na nju raspodijeliti višnje ( ja sam čak odmah ubacila višnje zajedno sa svim ostalim sastojcima jer sam pažljivo pjenjačom sve sjedinila da višnje ostanu cijele ).
3.
Peći na 180°C oko 35 minuta i nakon toga ostaviti da se ohladi prije nego se siječe na kocke, šnjite ili po želji.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar