,

Sezona višanja je pred vratima...a kako drugačije nego sa čokoladom...

 Sastojci

    Za Biskvit 150g tamne čokolade
    150g tamne čokolade
    160g maslaca
    1 tegla kompota od višanja
    100g brašna
    100g šećera
    200g jaja
    1/2 žličice cimeta



    60g mljevenih badema
    60g mljevenih lješnjaka
    1/2 žličice praška za pecivo
    2 jušne žlice ruma
    Za glazuru i dekoraciju
    200g tamne čokolade
    100g ribane čokolade
    150g svježih višanja

 Priprema

    1.

    Čokoladu i maslac na pari otopiti te pomiješati sa ostalim sastojcima i spojiti u glatku smjesu. Višnje ocijediti u cjediljki.
    2.

    Na okruglu formu za tortu ( ᴓ26 cm ili dimenzija 30x20 cm ) raspodijeliti ravnomjerno smjesu i na nju raspodijeliti višnje ( ja sam čak odmah ubacila višnje zajedno sa svim ostalim sastojcima jer sam pažljivo pjenjačom sve sjedinila da višnje ostanu cijele ).




    3.

    Peći na 180°C oko 35 minuta i nakon toga ostaviti da se ohladi prije nego se siječe na kocke, šnjite ili po želji.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar