Ako volite kombinaciju jabuka, cimeta i čokolade obožavati će te ove kolače; jednostavni su i brzi a iznimno sočni!

 Sastojci

    2 žumanjka
    20 dkg šečera
    1 1/2 mala šalica (za kavu, iznosi oko 60 ml) ulja
    1 cimet
    2 žlice kakaa
    20 dkg brašna
    1 prašak za pecivo
    1 šalica (za bijelu kavu, iznosi oko 2 dl) mlijeka




    za pjenu od jabuka
    2 jabuke
    2 bjelanjka
    6 žlica šečera

    za glazuru
    20 dkg čokolade
    2 žlice ulja

 Priprema

    1.

    Izmjerite i pomiješajte ulje i mlijeko. Brašno, kakao, prašak za pecivo i cimet prosijte.
    2.

    Izradite žumanjke sa šečerom, postupno dodajte mlijeko sa uljem te prosijano brašno,kakao,prašak i cimet na srednjoj brzini.
    3.

    Smjesu ulijte u namaščeni lim i pecite na 180°C.

    Pretkraj pečenja biskvita izmiksajte bjelanjke sa šečerom i naribajte u njih jabuke.




    4.

    Izvadite biskvit iz pečnice i premažite smjesom od bjelanjaka i jabuka. Vratite u pečnicu dok bijela smjesa ne požuti po površini.
    5.

    Otopite čokoladu i ulje na pari i prelijte preko ohlađenog kolača.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar