Savršeno pjenaste i meke saće (ili buhtle) čak i drugi dan!

 Sastojci

    za tijesto
    1 kg brašna
    1 1/2 kocka kvasca
    10 dkg šečera
    1/2 l mlijeka ili sirutke
    8 dkg maslaca
    4 jaja
    1-2 žličice soli
    naribana korica jednoga limuna

    za nadjev
    200 g svježeg sira
    2 dl vrhnja
    šečer po ukusu
    1 vanilin šečer
    ili
    pekmez ili marmelada :)





 Priprema

    1.

    Prosijte brašno i načinite udubinu u sredini, dodajte sol i naribanu koricu limuna oko stijenke posude.

    Maslac i šečer otopite (ne smije biti vruće), smjesi dodajte jaja i toplo mlijeko ili sirutku.
    2.

    Razmutite kvasac sa 2 žličice šečera i malo toplog mlijeka, dodajte par žlica brašna i ostavite na uzlazi.

   
    3.

    Usipajte kvas u tijesto i sa smjesom od jaja i mlijeka umijesite tijesto. Dobro ga izradite dok se ne pojave mjehurići u tijestu.

    Dosta je mekano. Kada ga dobro izradite dodajte brašna da se ne lijepi za stijenke posude i ostavite da uzlazi oko 30 min.
    4.

    Za nadjev jednostavno pomiješajte sve sastojke, a pošečerite po ukusu.
    5.
    Razvaljajte tijesto u pravokutnik i narežite na kocke. Za podjednake saće stavite žlicu nadjeva skupite četiri kuta, skupite ostatak i "prištipite" tijesto da se zalijepi. Dobro pouljite saće i složite u namašten lim jedne do druge u redove.
    6.

    Pecite na 180°C dok ne dobiju zlatno žutu boju. Pečene premažite zaslađenom vodom i prekrijte kuhinjskaom krpom i plastičnom vrećicom dok se ne prohlade.





Posluživanje

Poslužite posipano šečerom u prahu. Ako vam ostane za idući dan ohlađene spremite u plastičnu vrećicu ili posudu sa poklopcem :)

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar