Kremasti, izdašan, nepečeni cheesecake koji će osvojiti svakog sladokusca - Linolada cheesecake !

 Sastojci

    za koru
    350g Paris nero keksa (ili po izboru)
    4 dobre žlice otopljenoga margarina /maslaca
    4 žlice tostiranih mljevenih lješnjaka
    2-3 žlice vode

    za cheesecake
    400 g ABC sira
    3 žlice Linolade
    1,5 dl zaslađenog kondenziranog mlijeka
    100 g otopljene tamne čokolade
    6 dl Tekućeg biljnog šlaga 5+ Dolcela ili neko drugo biljno slatko vrhnje
    1 Mljevene želatine Dolcela





    ganache
    150 g čokolade po želji
    1 dl Slatkog vrhnja Dolcela
    1/2 dl zaslađenog kondenziranoga mlijeka

 Priprema

    1.

    U multipraktiku usitniti kekse, dodati otopljeni maslac/margarin, lješnjake i vodu. Trebate dobiti rahlu masu koja se pomalo gruda.  Utisnuti podlogu u kalup veličine 20x30 (moj je 17x30) i ostaviti u hladnjaku da se stisne.
    2.

    Želatinu natopiti prema uputama da nabubri.

    Izmiksati ABC sir, kond. mlijeko, linoladu, otopljenu čokoladu.
    3.

    Miksati šlag i umiješati u kremu od sira. Dodati otopljenu želatinu po malo uz stalno miješanje. ( Nemojte sve odjednom uliti jer ćete dobiti veliki grumen želatine koji se neće umiješati u kremu.)
    4.

    Pripremljenu kremu staviti na koru, poravnati i staviti u hladnjak dok pripremamo ganache.

    Ugrijati vrhnje i kond. mlijeko, ne uzavrijeti i preliti preko usitnjene čokolade, promiješati i ganache preliti preko kreme.
    5.

    Cijeli kolač dobro ohladiti prije serviranja.

    *Umjesto kondenziranog mlijeka možete koristiti šečer u prahu za kremu i sl. vrhnje za ganache no ono cheesecaku daje kremoznost i punoću.




    6.

    Količinski ga ima i visok je, ako želite raditi okrugli smanjite si količine prema veličini kalupa

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar