Jogurtica u svečanom ruhu - osvježavajuća i lagana!

 Sastojci

    za biskvit
    4 bjelanjaka
    4 žlice šečera
    3 žlice brašna
    na vrh noža praška za pecivo
    3 žlice sjeckanih lješnjaka

    za kremu
    900 g voćnog jogurta šumsko voće
    4 žlice šečera
    6 dl slatkog vrhnja
    3 želatine

    za preljev
    450 g šumskog voća
    3 žlice šečera
    1 žlica gustina

    i još
    oko 12 piškota
    čokolada i/ili šlag za dekoraciju





 Priprema

    1.

    Za podlogu istucite bjelanjke sa šečerom, lagano pjenjačom umješajte brašno i prašak za pecivo.

    Stavite u okrugli lim 28 cm, poravnajte i posipajte lješnjacima. Pecite na 170 dok ne dobije žučkastu boju.
    2.

    Šumsko voe prokuhajte, dodajte šečer i žlicu gustina razmućenog sa malo vode. Ostavite da se prohladi.
    3.

    Za fil želatinu prelijte sa malo jogurta, promješajte i ostavite da nabubri. Dodajte šečer, još malo vonog jogurta i zagrijavajte dok dok se šečer i želatina ne otope.

    Slatko vrhnje istucite, želatini dodajte ostatak jogurta pa umješajte slatko vrhnje.
    4.

    Pečenu koru okrenite naopako u kalup, stavite polovicu fila. Kratko namočene u mlijeko piškote složite ukrug pa prekrijte drugom polovicom.

    Poravnajte tortu i stavite ohladiti nekoliko sati u hladnjak ili kraće u zamrzivač.
    5.

    Pred posluživanje prelijte voćem i ukrasite šlagom i pločicama  bijele čokolade.

    Količinu šečera kao i vrstu voa možete prilagoditi svome ukusu ;)





Posluživanje

Rezati tankim nožem i poslužiti hladno ;)

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar