loading...

KINDER TORTA...JEDNO NOVO OTKRIĆE U MORU KINDER TORTI

Potrebni sastojci:
Prva kora:
5 belanaca
1/4 kg šećera u prahu
1/2 kašičice sirćeta
1/2 kašičice ulja
150 g iseckanih lešnika
Druga kora:
5 belanaca
5 kašika šećera
2 kašike oštrog brašna
1/4 praška za pecivo
100 g mlevenih lešnika
Fil:
10 žumanaca
6 kašika šećera
2 kašike gustina
1 kesica pudinga od vanile (40 g)
7,5 dl mleka
100 g čokolade za kuvanje
250 g putera
250 g prah šećera
300 g plazma keksa
6 kašika nutele
3 dl slatke pavlake (ili 3 kesice šlaga)

Priprema:
Prvo pripremiti pleh (koristila sam okrugli od 18 cm) - namazati ga malo, pa staviti peki papir, malo namazati uljem i papir, pa rasporediti blago propečene i iseckane lešnike (150 g).
Od belanaca izlupati čvrst sneg, dodati šećer i još malo mutiti. Kad se dodaju ulje i sirće, mešanje se nastavlja polagano. Sneg istresti na lešnike i staviti u rernu da se peče (ili bolje rečeno suši) oko 1,5 sat na temperaturi od 130 – 150°C, zavisno od rerne. Kad se ispeče i dobro ohladi, kora se izvrne na tacnu za služenje, tako da sad lešnici budu gore. Pa se premaže nutelom.


Druga kora: Od belanaca umutite čvrst sneg postepeno dodavajući šećer. U drugoj posudi sjedinite brašno, prašak za pecivo i krupno mlevene pečene lešnike (u blenderu) pa ručno umešajte u sneg od belanaca, lagano preklapajući špatulom da ne izlomite sneg. Smesu istresite u papirom obložen pleh i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180°C, 20 minuta, odnosno dok kora blago ne porumeni.
Za fil se žumanca izmešaju sa šećerom, pudingom i gustinom, doda se 2,5 dl mleka i sve se to skuva u pola litra mleka koje vri. Ostaviti da se ohladi, pa dodati puter umućen sa prah šećerom.
Podeliti fil na dva dela, pa u jednu polovinu dodati 100 g omekšale čokolade.
Filovanje torte: lešnike premazati tankim slojem nutele. Preko nutele staviti žuti fil, a na njega plazma keks (provučen kroz mleko, tek malo, da se ne natopi previše). Preko plazma keksa staviti braon fil i ostaviti u frižider.

Preko ovoga staviti drugu koru, pa ređati filove: nutelu, žuti, plazmu, pa braon...
Sutradan, pred služenje, tortu premazati ulupanom slatkom pavlakom (ili šlagom). ovo smo preskočile - toliko je donja puslica bila debela i lepa, da nam je bilo žao da je premazujemo. Ovako smo dobili jednu robusno lepu tortu, koju smo smazali za par dana u slast, toliko nam se svidela.
Izvor: http://katinspajz.blogspot.ba/2017/01/kinder-torta.html
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar