loading...

Mađarica - kakvu još niste probali!!

 Sastojci

    kore
    50 g masti
    600 g glatkog brašna
    2 dl kiselog vrhnja
    200 g šećera
    2 jaja
    vrlo malo praška za pecivo

    fil
    1 l mlijeka
    5 žlica brašna
    5 žlica kakaa
    250 g šećera
    250 g maslaca

    glazura
    100 g čokolade
    3 žlice ulja


 Priprema

    1.

    Utrljajte mast u brašno,a potom dodajte sve ostale sastojke i umijesite glatko tijesto.Podijelite ga na 6 dijelova.Razvaljajte svaki posebno na pobrašnjenoj dasci na veličinu 25 (26) x 35 (36) cm.Neprestano si dodavajte brašna i odozdola i po kori da se ne lijepi i da se ravnomjerno rastanji.Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180° 7' do 8' ili na 170° ako vam je pećnica jača kao moja .Pečem na obrnutoj strani tepsije na papiru za pečenje...tijesto prethodno treba izbockati vilicom.Kore moraju ostati svijetle,a rubovi malo počnu dobijati boju.Pečene ih slažite jednu na drugu...lako skliznu sa papira.
    2.   

    Brašno i kakao prosijte pa im dodajte malo mlijeka i razmutite da nema grudica.Ostatak mlijeka i šećer stavite kuhati...kad prokuha maknite sa vatre i neprestano miješajući žicom (ne kuhačom) dolijevajte smjesu brašna i kakaa.Vratite na vatru i kuhajte miješajući dok ne provrije i dok se sve ne sjedini. Maknite sa vatre i odmah dodajte maslac.Miješajte i dalje žicom dok se maslac ne otopi i dok fil ne postane gladak i kompaktan.
    3.

    Fil podijelite na 5 jednakih dijelova.Ja ga izvažem tako da na vagu stavim zdjelu i istariram na nulu...stavim u  nju fil i na kalkulatoru težinu fila podjelim na 5 djelova,a zatim odvadim petinu fila i nafilujem prvu koru,na fil stavim drugu i opet odvadim petinu i tako do kraja.Najgornja kora se ne filuje.Ostavim ju na sobnoj teperaturi (obično preko noći) da se kore opuste i upiju fil...ničim ju ne opterećujem jer nema potrebe.
    4.

    Na pari ili u mikrovalnoj otopite čokoladu sa uljem...(ne smije ni slučajno prokuhati) i prelijte najgornju koru.Stavite ju na hlađenje.
    5.

    pomoću oklagije prenijeti koru na papir i tepsiju
    6.

    koru prije pečenja izbockati vilicom
    7.

    kora mora ostati svijetla sa tek malo rumenim rubovima


Posluživanje

U visoku posudu ulijte vrelu vodu i u nju ubacite 2 približno jednako tanka i čvrsta noža.Počnite orezivati rubove (okrajke).Jedan nož izvadite i obrišite kuhinjskim ubrusom i odrežite u jednom potezu...počnite povlačeći od sebe pa prema sebi jedan rub.Za svaki novi rez uzmite vrući nož,obrišite ga ubrusom i napravite rez.Izrežite i ostatak mađarice.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar