Pecivo koje će vas oduševiti svojom mekoćom, ukusom, izgledom i jednostavnom pripremom
Sastojci:
Tijesto
-850 g brašna
-1/2 l mlijeka
-1 kockica (40 g) svježeg kvasca
-1 žličica šećera
-2 žličice soli
-1 dcl ulja
Premaz
-125 g maslaca
-2 jaja
Još
-1 jaje (za premazivanje)
-sezam
Priprema:
Kvasac razmrvite, pomiješajte sa šećerom, žlicom brašna i toplim mlijekom pa pustite da se diže 5 minuta. Brašnu dodajte sol, ulje i dignuti kvasac te s toplim mlijekom zamijesite glatko tijesto.
Tijesto podijelite na 4 jednakih dijelova i oblikujte male loptice.
Pokrijte krpom i ostavite na toplom mjestu da se diže dok se volumen ne udvostruči.
Za premaz mikserom umutite jaja s maslacem.
Dignute loptice premijesite pa na pobrašnjenoj površini razvaljajte svaku od njih (u pravokutnik veličine 35x50 cm), premažite smjesom od maslaca (četvrt smjese za svaku), zarolajte u savijaču (počevši od kraće strane) i stavite na lim obložen papirom za pečenje.
Nožem napravite cik-cak rezove i pustite da se diže oko 20 min.
Premažite jajem, posipajte sezamom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 20-25 minuta.
Ako ćete raditi slatku verziju smanjite količinu soli na jednu žlicicu i dodajte 2 žumanjaka.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar