Sastojci
700g Glatko brašno Podravka
1 Prašak za pecivo Docela
1 Instant suhi kvasac Dolcela
1 kafena kasika so
1 supena kasika sećera ( kristal)
200ml tekućeg jogurta
100ml ulje
200ml vruceg mlijeka
SLATKI FIL
150g čokolada za kuhanje
SLANI FIL
salame
sir za pizzu
susam
Priprema
1.
U dubokoj posudu, pomiješati brašno sa prašak za pecivo i kvasac.
2.
Dodati so i sećer i ponovo pomiješati.
3.
Dodati jogurt, ulje i vrućeg mlijeko i zamijesiti tijesto.
4.
Prekriti posudu sa čistom krpom i ostaviti tijesto da se udvostroći.
5.
Razvaljajte krug i režite trokutiće.
6.
Pola trokutiće filovati sa slani fil (kod mene, salama i sir za pizzu), motati, složiti ih na namazanu tepsiju, premaziti sa jogurtom i posipati susam (tako da kasnije da se zna koje su slane)
7.
Ostale trokutiće filovati sa slatki fil (kod mene, čokolada za kuvanje), motati i složiti u tepsiju
8.
Upaliti rernu na 220° i posle 10 minutu, staviti tepsiju
9.
Kad kiflice lepo porumene, gotovo je!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar