1.5 solja Ovesnog brasna
1.5 solja Integralnog brašna
1/2 solje Mlevenog lana
3 kasike chia semenki
5 kasika Maslinovog ulja
1 solja kiselog mleka
1 solja Kisele vode
1 kesica Praska za pecivo Docela
Priprema
1.
Pomesati obe vrste brasna.
Dodati mleveni lan.Po zelji mozete dodati i kim.Sve lepo izmesati.Uz pomoc miksera,sa dodatcima za testo,dodavati tecne sastojke.Prvo dodajte kiselo mleko,pa kiselu vodu.Na kraju dodajte i ulje.Smesa treba da je sasvim meka.Pokrijte prizirnom folijom i ostavite da odmori nekoliko sati,najbolje preko noci.
2.
Ujutru smesi dodajte prasak za pecivo i ponovo umutite mikserom.Ukoliko je testo postalo tvrdje slobodno dodajte jos malo vode.
3.
Gotovo testo sipajte u kapup koi ste predhodno oblozili papirom za pecenje.Pecite na 200stepeni 30minuta,a onda hleb pokrite odozgo sa paoirom za pecenje,pa pecite jos 30minuta na 180stepeni.
Gotov hleb umotajte u krpu,pa ga ispravljen nasloniti uza zid.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar